Rybízový den

Ano, letošní úroda rybízu byla dobrá.
A čeká mě nimravá práce. 
A to musíte otrhat, umlít přes speciální nástavec, odvážit, uvařit., 
A to jsem zapomněla na sklenice dát umýt.
A jejda to je činností.
A potom se řekne, rybízová, ta je kyselá.
A to je nejlepší na linecký koláč nebo na palačinky.
A když je čerstvý chléb s rybízovou marmeládou, hmm to jsou dobroty,
tak to máme rádi.







Je hotovo.

Ve zprávách říkali, že rybíz je nedostatkové zboží a že koláč s rybízem jen tak nebude.
Nikdo ho nechce trhat, nebo proč?

No prostě léto,
 a rybíz k létu patří.

Krásný den.


Komentáře

  1. Vija
    Parádní úroda, tady je už připraveno až se zima zeptá…Hezkou neděli přeji. J

    OdpovědětVymazat
  2. Večernice, máš pravdu. Rybíz k létu patří. Také pokud mám rybíz, tak jej očistím a zmrazím. Do zimní bublaniny je perfektní. Mám ráda všechny druhy červený, černý i žlutý. Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
  3. Rybíz a všechny ty práce kolem jsem prožila v dětství, pak už jen jsme kupovali "trochu" rybízu. Ráda jsem ho jedla jen tak, ale nejraději mám dodnes červený.
    Přeji, ať úrodu zpracuješ. 😉

    OdpovědětVymazat
  4. To je pěkná úroda.Já už nic takového nedělám,ale kdysi jsem rybíz mlela přes takový strojek a bylo to dost namáhavé.Z druhé strany lezly takové šišky.Teď dostávám hotové od snachy.Rybíz ráda přidávám do koláčů a nebo buchet.Syrový ho nemám ráda.
    Hezký večer

    OdpovědětVymazat
  5. Rybíz mám ráda jakýkoli a většinou ho dostanu a tak darovanému koni na zuby nekoukám, očistím a šup s ním do mrazáku. V zimě jako když najdeš. Linecké bych si dala ještě teď. Jiřinaz N.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky