Leden čtení

Přečtené knihy za leden

Cukrárna v Paříži    Julie Caplinová 

Nina odjíždí do Paříže za kamarádem svého bratra, kde mu pomáhá organizovat kurzy pečení po dobu jeho nemoci, zlomené nohy. S pomocí přátel a účastníků kurzu zrekonstruuje cukrárnu. Nina peče nové druhy zákusků a díky tomu ji kamarádi přihlásí do soutěže začínajících cukrářů, kterou obhájí. A také přeskočí jiskra a zamiluje se do rodinného přítele Sebastiana.

Stříbrná zátoka   Jojo Moyesová

Liza se nikdy nedokázala odpoutat od minulosti. Ale nedotčené pláže a uzavřená komunita obyvatel australského přímořského městečka Silver Bay jí nabízí svobodu a bezpečí, po nichž tolik touží – když už ne pro sebe, tak pro svou desetiletou dcerku Hannah. Jenomže pak přijede Mike se ubytuje v rozpadajícím se hotýlku legendární lovkyně žraloků a shodou okolností také Liziny tety V  zálivu chce Mike udělat prosperující turistické letovisko. A i když je to přesně ten typ člověka, kterého by Liza měla nenávidět, tak co nevidět začne ohrožovat i Lizino rozhodnutí znovu se nezamilovat do někoho, kdo si to vůbec nezaslouží

Čtyři tlapky duchovního úspěchu   David Michie 👍

Když dalajlamovi nejbližší stojí před úkolem pořídit Jeho Svatosti knihu, kterou by mohl rozdávat návštěvám, přihlásí se o něj všemi čtyřmi tlapkami nečekaný dobrovolník. Kniha má shrnovat čtyři klíčové složky tibetského buddhismu – a zároveň zprostředkovávat pocit hlubokého klidu a důvěry, jaký vyvolává prostá přítomnost Jeho Svatosti. Kdo povolanější by se k tomuto poslání našel než jeho milovaná kočka?



Komentáře

Oblíbené příspěvky