Čtení za červenec a srpen

 Přehled čtení tentokrát za dva měsíce.


Chlapec na vrcholu hory        John Boyne

Malému Pierrotovi zemřou oba rodiče a octne se v sirotčinci. Jeho teta, která pracuje jako hospodyně na horském sídle Adolfa Hitlera Berghof, si vezme Pierrota k sobě na výchovu. Adolf Hitler si vezme Pierrota pod svá ochranná křídla a uvede ho do neznámého a nebezpečného světa moci a tajemství. Chlapec v jeho čase dospívání si musí volit na kterou stranu se přidá.

Kniha je určená pro mládež, je velice čtivá a zajímavá.




Růže bílá, Černý les  Eoin Dempsey

Kniha je z období 2.světové války.
France zemřela matka, otec i bratr a ona nemá chuť dále žít. V lese chtěla ukončit svůj život a cestou našla sestřeleného pilota, který byl zraněný. Odtáhla ho do své chaty a jako zdravotní sestra ho ošetřila. Nejprve se vyzpovídala ona jemu a poté promluvil i pilot John. Začal France důvěřovat a požádal ji o spolupráci na dokončení jeho mise. Franka při plnění mise si vedla statečně, ale lidé kterým důvěřovala ji udali a gestapo po ní  šlo. John se zatím uzdravil a společně utíkají do Švýcarska. Mise byla ukončena a oni se zachránili.
Kniha se dobře četla.




V šachu Dick Francis

Detektivní příběh z dostihového prostředí, který se odehrává v transkontinentálním vlaku. V tomto vlaku skupina herců inscenuje zábavnou detektivku pro rozptýlení bohatých majitelů koňů a zároveň soukromý detektiv zná zločince, ale musí ho usvědčit a zároveň zabránit dalšímu činu.
Děj této knihy se prolínal s divadelní detektivkou a skutečným trestným činem a chvílemi jsem ztrácela co je co.



Zodpovědně lehkomyslná  Marcela Mlynářová

Příběhy z cestování a ze života. vyprávění o dobrodružných cestách po krásách naší země, o radostech a strastech prožívaných na své chalupě, o životních vrcholech, pádech a zvratech. Autorka potvrzuje, že není podstatný věk, ale přístup k životu, a navzdory všem ranám osudu je třeba vždy hledat to dobré a nikdy se nevzdávat.
Má oblíbená spisovatelka, nezklamala. U ní si vždy vyčistím hlavu 👍.

Komentáře

Oblíbené příspěvky