Šmejkalka

 
Moje další turistická trasa byla dlouho naplánovaná, ale několikrát byla odložená. Jeden víkend počasí přálo a po poklepání základního kamene školy jsme odpoledne s vnukem vyšli na procházku do Hrusic.
 Dojeli jsme do Ondřejova, tam jsme nechali auto a pokračovali jsme lesem směr Hrušov. Cesta byla z kopce, šlo se nám pohodlně. 
Došli jsme do místa, kde se podchází dálnice D1  a most se jmenuje Šmejkalka, podle oblasti ve které je postaven.









Most je v opravě a místy jsou vidět odpadané kusy betonu a vykukují železné armatury. Postavené lešení umožňuje dělníkům provádět náročné opravy mostní konstrukce.

Pohled nahoru ukazuje mohutnost mostu.

Dnes to o přírodě nebylo, ale i takové pohledy potkávám při mém toulání.

Příště půjdeme do Hrusic.


Komentáře

  1. Most je úžasný a je dobře, že se opravuje a nebourá jako plno jiných a nenahradí jiným typem. Tento mi tvarem připomíná Žďákovský most. Moc hezké. Přeji krásné dny.

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Večernice. Jé, do Hrusic jsme jednou podnikli výlet vlakem, manžel, kamarádka a moje dvě tehdy malé vnučky. U Josefa Lady jsme se zdrželi dlouho, holky dostaly plno plyšáků ( k velké ,,radosti,, mé dcery!) a kocour v botách Mikeš byl prostě k pomilování.Doma to četli tehdy pořád dokola. Tak se moc těším na tvoji reportáž.. Most odspodu je zajímavý a díky za ty opravy.Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  3. Nevadí, Večernice, mosty jsou naprosto fascinující stavby, obdivuji ty, kteří to umí spočítat tak, aby nespadly...
    Přeji hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Zajímavá stavba.Fotím je ráda.
    Měj hezký den

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky