Zruč nad Sázavou

Při cestě domů z muzea Včelí svět jsem se zastavila ve Zruči nad Sázavou 
a prošla jsem si zámecký park. 


Trojkřídlý pseudogotický zámek s třípatrovou věží byl postaven v letech 1872–78 na základech zchátralého renesančního objektu. Další úpravy proběhly v pseudogotickém slohu podle návrhu českého architekta Jana Vejrycha v letech 1891–92. Byla zbořena část hradeb, vystavěna novogotická vstupní brána a především byl zámek obohacen o gotické štíty, věžičky a vikýře.
V současnosti zde můžete obdivovat prostory připomínající poslední majitele, rodinu Schebků, včetně kaple a věže. Z věže užasnete nad výhledem na starou část městečka, řeku Sázavu a Posázavskou dráhu, vybudovanou v roce 1903.
zdroj internet
























Tento den byl plný krásných poznatků o vodě, včelách a ještě procházka zámeckým parkem.
Jen malé zklamání, že muzeum Sázavy ještě bylo zavřené, 
ale to je důvod si tady udělat malou zastávku.
Počasí také přálo, zahájila jsem turistickou sezonu.

Děkuju za vaši návštěvu a také za vaše komentáře.
Mějte se fajn.


Komentáře

  1. Nádherné fotografie. Škoda, že se do tohoto kraje už nepodívám. Je tam toho tolik krásného...Děkuji za krásnou podívanou. Jen ta Regionova...to je hrozný vlak. Kdo vlakem nejezdí, tak neví...starý krám s "novou fasádou"' zvenčí, ale na cestování v 21 . Století..fakt hrůza. Přeji ti krásný den.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc krásné fotografie.Zruč nad Sázavou jsem propásla několikrát,když jsme vozili vnučku do školy do Humpolce.Vždy jsem jenom s lítostí koukala na zámek.Vždy jsme tam byli v nějakou blbou dobu.Ale,co nebylo může ještě být i když vnučka už odmaturovala.Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
  3. Večernice, tady jsme se asi před dvěma roky zastavili a byla jsem okouzlená. Krásný, pohádkový zámek a kouzelný park.
    Děkuji za připomenutí a přeji hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Hezké a zajímavé zastavení. Krásný zámek !!!!
    Hezký den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky