Roman Vaněk
Roman Vaněk,
zakladatelem Pražského kulinářského institutu
a autorem mnoha oblíbených kuchařek.
Jeho profesní životní cesta je velmi zajímavá.
Prozradil na sebe, že jeho původní profese byla fotoreportér.
Po listopadu 1989 vycestoval do Brazílie, kde se zabýval nejprve vývozem brazilské obuvi a později dovozem brazilských vín do ČR.
Tam se začal zajímat o gastronomii, kterou provozuje dodnes.
Absolvoval kurzy vaření,
dodatečně si doplnil vzdělání na SPŠ gastronomické a hotelové v Praze.
V současnosti se věnuje psaní kuchařských knih, založil Pražský kulinářský institut, moderuje, píše scénáře,
spolupracuje s Českým rozhlasem.
Jeho koníčkem je sbírání jídelních lístků a starých kuchařských knih.
Beseda byla nejen poučná, ale i zábavná. Roman Vaněk má dar vyprávět s humorem, nadhledem a hlubokým respektem k řemeslu.
Pokud budete mít příležitost navštívit jeho přednášku nebo si přečíst některou z jeho kuchařek, rozhodně doporučuji, je to zážitek pro všechny smysly.
To byl další čtvrtek s knihou.
Manžel byl na jednom kurzu, který pan Vaněk vedl. Přijel nadšený!
OdpovědětVymazatVečernice, přeji hezký den. Helena