Rybízový den
Ano, letošní úroda rybízu byla dobrá.
A čeká mě nimravá práce.
A to musíte otrhat, umlít přes speciální nástavec, odvážit, uvařit.,
A to jsem zapomněla na sklenice dát umýt.
A jejda to je činností.
A potom se řekne, rybízová, ta je kyselá.
A to je nejlepší na linecký koláč nebo na palačinky.
A když je čerstvý chléb s rybízovou marmeládou, hmm to jsou dobroty,
tak to máme rádi.
Je hotovo.
Ve zprávách říkali, že rybíz je nedostatkové zboží a že koláč s rybízem jen tak nebude.
Nikdo ho nechce trhat, nebo proč?
No prostě léto,
a rybíz k létu patří.
Krásný den.
Vija
OdpovědětVymazatParádní úroda, tady je už připraveno až se zima zeptá…Hezkou neděli přeji. J
Večernice, máš pravdu. Rybíz k létu patří. Také pokud mám rybíz, tak jej očistím a zmrazím. Do zimní bublaniny je perfektní. Mám ráda všechny druhy červený, černý i žlutý. Měj se hezky.
OdpovědětVymazatRybíz a všechny ty práce kolem jsem prožila v dětství, pak už jen jsme kupovali "trochu" rybízu. Ráda jsem ho jedla jen tak, ale nejraději mám dodnes červený.
OdpovědětVymazatPřeji, ať úrodu zpracuješ. 😉
To je pěkná úroda.Já už nic takového nedělám,ale kdysi jsem rybíz mlela přes takový strojek a bylo to dost namáhavé.Z druhé strany lezly takové šišky.Teď dostávám hotové od snachy.Rybíz ráda přidávám do koláčů a nebo buchet.Syrový ho nemám ráda.
OdpovědětVymazatHezký večer
Rybíz mám ráda jakýkoli a většinou ho dostanu a tak darovanému koni na zuby nekoukám, očistím a šup s ním do mrazáku. V zimě jako když najdeš. Linecké bych si dala ještě teď. Jiřinaz N.
OdpovědětVymazatPracovité děvče, jen co je pravda!! - Rybízová marmeláda je skvělá právě proto, že je kyselkavá, tu mám ráda. Tak ať se vše podaří!! Pěkný den přeji.
OdpovědětVymazatTrhat budu dnes! Ano, je to celkem akce, ale vánoční linecké bez domácí rybízovky, to by fakt nešlo... Ty už máš splněno.
OdpovědětVymazatVečernice, měj hezký den. Helena